-

Gözden kaçırmayın

Antalya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Antalya Kaymakamı ile BuluştuAntalya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Antalya Kaymakamı ile Buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'ne katılmak üzere Akdeniz Üniversitesi'ne gitti. Törende Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır'a, Vali Hulusi Şahin, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, öğretmenler, veliler ve öğrenciler eşlik etti.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde Türkiye genelinde 192 öğrenciye toplamda 31 altın madalya, 67 gümüş madalya ve 94 bronz madalya takdim edildi. Ödül töreni Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konuşmasının başında, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile yaptığı telefon görüşmesinden bahsetti. Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk insanlı uzay misyonunu başarıyla gerçekleştiren Alper Gezeravcı'nın bu başarısından dolayı tüm Türkiye'nin gurur duyduğunu ifade etti. Alper Gezeravcı ise ödül alan gençleri tebrik ederek, ülkemizin gurur duyduğu alanlarda çalışmalar yapmaları için onları cesaretlendirdi.

Bakan Kacır konuşmasında, bu yıl yeni bir eğitim modeli geliştirdiklerini ve TÜBİTAK Bilim Olimpiyat Akademisi aracılığıyla öğretmenlerin ve öğrencilerin yeteneklerini artırmalarına yardımcı olacak kaynakları sunduklarını söyledi. Ayrıca, 2024 yılından itibaren coğrafya dalını da bilim olimpiyatlarına eklediklerini ve bu sayede gençlerin uluslararası coğrafya olimpiyatlarında Türkiye'yi temsil etme imkanının genişlediğini belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yüzyılında gençlerin önemli bir rol oynayacağını vurgulayarak, bu doğrultuda araştırma desteklerinden bilim merkezlerine, burslardan festivallere, laboratuvarlardan şenliklere gençleri bilim ve teknoloji dünyasıyla buluşturacak adımlar attıklarını söyledi. Vali Hulusi Şahin ise Türkiye'nin geleceğinin gençlerin omuzlarında yükseleceğine inandığını ifade ederek, gençlere bir hedef belirlemeleri gerektiğini ve Türkiye'nin büyük vizyonunun mimarları olmalarını umduğunu dile getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, konuşmaların ardından törende ulusal düzeyde madalya kazanan 192 öğrenciye ödüllerini takdim etti. Törenin sonunda hatıra fotoğrafı çekildi. #BilimOlimpiyatları #TürkiyeYüzyılı #GençlerimizleGururDuymak #BilimVeTeknoloji