-

Gözden kaçırmayın

Antalya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Antalya Kaymakamı ile BuluştuAntalya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Antalya Kaymakamı ile Buluştu

Antalya Valisi Hulusi Şahin, AFAD Müdürlüğünde düzenlenen Afet Koordinasyon Toplantısı'na başkanlık etti. Vali Şahin, "Taşkın sürecinde desteklerinden dolayı tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza, Büyükşehir Belediyemize, ilçe belediyelerimize, AFAD'ımıza ve Türkiye'nin dört bir yanından gelerek hiçbir maddi beklenti olmadan bize destek veren 600 AFAD gönüllümüze teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Toplantıya Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Vali Yardımcıları Yalçın Sezgin ve Erol Tanrıkulu, merkez ilçe kaymakamları, AFAD Başkan Yardımcısı Önder Bozkurt ile ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı. Vali Hulusi Şahin toplantının ardından basına açıklamalarda bulundu.

Vali Şahin, Antalya'nın merkez ilçelerinde 13 Şubat gecesi başlayan yoğun yağışların neden olduğu su taşkınlarında devletin tüm birimleriyle koordineli bir şekilde çalıştığını belirtti. Şahin, "Cumhurbaşkanımızın talimatları ve İçişleri Bakanımızın yakından takibiyle devletimizin tüm imkânları Antalya'mız için seferber edildi. İçişleri Bakan Yardımcımız Münir Karaloğlu da bütün çalışmaları koordine etmek üzere ilimize geldi. Şehrimize civar iller ve Ankara'dan gelen destek ekiplerle birlikte 2.783 personel, 442 araç, 442 motopomp, 7 bot, 20 vidanjör ve 60 arazöze ulaşarak, vatandaşlarımızın yardımına koştuk." şeklinde konuştu.

Vali Şahin, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne vatandaşlar tarafından 5 bin 300 ihbar geldiğini belirtti ve tüm ihbarlara titizlikle ve hızlı bir şekilde müdahale edildiğini ifade etti.

Vali Şahin, su taşkınlarının ardından su tahliye işlemlerinin başladığını ve konut ve iş yerlerinde oluşan çamur birikintilerini temizlemek için AFAD gönüllüleri, belediye, jandarma ve polis ekiplerinin çalıştığını söyledi. Şu anda sahada bin civarında ekip bulunduğunu belirten Vali Şahin, temizlik faaliyetlerinin hemen hemen tamamlandığını ve 983 binayı temizlediklerini ifade etti.

Vali Şahin, yaşanan su baskınlarında Eğitim Araştırma Hastanesi ve Kepez Devlet Hastanesi'nin anjiyo üniteleri, tomografi ünitesi ile laboratuvarları ve Semt Polikliniği'nin sular altında kaldığını ancak sorunların hızlı bir şekilde çözüldüğünü söyledi. Aynı şekilde okullarda yaşanan sorunların da giderildiğini belirten Şahin, gençlik ve spor bakanlığına bağlı 5 yurdun sorunlarının da giderildiğini ve cami ve Kur'an kurslarında sadece 3 yeraltı mescidi ve bir Kur'an kursunda sorunun devam ettiğini ifade etti.

Vali Şahin, su taşkınında Gıyasettin Keyhüsrev Alt Geçidinde bir vatandaşın hayatını kaybettiğini ve hafif yaralanan 3 vatandaşın ise taburcu olduklarını belirtti. Ayrıca Gıyasettin Keyhüsrev Alt Geçidi, Vatan Kavşağı ve Demokrasi Kavşağı'nda meydana gelen su birikintilerinin tahliye edildiğini ve trafiğe açıldığını söyledi. Tüm alt geçitlerdeki suların boşaltıldığını ve tramvay hattının da hizmet vermeye başladığını belirtti.

Vali Şahin, zarar tespit çalışmalarına büyük önem verdiklerini ve sahada 360 kişilik bir tespit ekibinin bulunduğunu ifade etti. Hasar tespitlerinin hemen hemen tamamlandığını belirten Şahin, bu süreçte 78 binadan 54 binamızın hasarsız, 15 binamızın az hasarlı, 7 binamızın ise orta hasarlı çıktığını ve orta hasarlı binaların tahliye edildiğini söyledi. Orta hasarlı binalarda bulunan 66 ailenin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait Karpuz Kaldıran Tesislerine yerleştirildiğini belirtti. Ayrıca zarar gören tarım arazileri için Cumhurbaşkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunacaklarını ifade etti.

Vali Şahin, İçişleri Bakanlığı Acil Yardım ödeneğinden gelen 20 milyon TL'nin su baskınından zarar gören vatandaşlara dağıtılmaya başlandığını belirterek, yardımların devam edeceğini söyledi. Tüm kurum ve kuruluşlara ve AFAD gönüllülerine teşekkürlerini ileten Vali Şahin, "Antalya 13 Şubat'ta çok zor bir gece yaşadı. Ancak 2 günün içerisinde devletimizin tüm imkânlarıyla taşkının oluşturduğu olumsuzlukların önüne geçmeye çalıştık. Vatandaşlarımızın maddi zararlarını da kısa sürede gidereceğiz. Ben bu süreçte desteklerinden dolayı tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza, Büyükşehir Belediyemizde, ilçe belediyelerimize, AFAD'ımıza çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Türkiye'nin dört bir yanından gelerek hiçbir maddi beklenti olmadan bize destek veren 600 AFAD gönüllümüze de özellikle teşekkürlerimi sunuyorum. Hepimize geçmiş olsun." dedi.