-

Gözden kaçırmayın

Antalya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Antalya Kaymakamı ile BuluştuAntalya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Antalya Kaymakamı ile Buluştu

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Antalya ziyareti çerçevesinde öncelikle Antalya Valilik makamına bir ziyaret gerçekleştirdi. Daha sonra Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde esnaflarla buluşan Bakan Bolat, Serbest Bölgede incelemelerde bulunarak, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı'na katıldı. Antalya'da düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı'nda Savunma ve Havacılık sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

Antalya ziyaretleri sırasında Ticaret Bakanı Ömer Bolat'a Antalya Valisi Hulusi Şahin, Ticaret Bakan Yardımcıları Özgür Volkan Ağar, Mahmut Gürcan, Mustafa Tuzcu, Antalya Milletvekilleri Kemal Çelik ve Mustafa Köse de eşlik etti.

Bakan Bolat, Antalya'nın son 20 yılda gösterdiği büyük gelişim ve Türkiye'nin milli geliri üzerindeki artışa sağladığı katkıya dikkat çekerek, Antalya'nın dünya turizm alanında önemli bir yere sahip olduğunu ve Türkiye'nin milli gelirine ciddi katkı sağladığını belirtti.

STK temsilcileriyle yapılan toplantıda Antalya'nın Türkiye'ye katma değer oluşturan önemli bir şehir olduğunu ifade eden Vali Şahin, ülkemizin hedefi olan 500 Milyar Dolar ihracat, 1 Trilyon Dolar ticaret hacmine ulaşmak için çalıştıklarını belirtti. Şahin, tarım, turizm ve sanayiyi birbirine bağlayacak ticari ağları genişletmeleri gerektiğini söyledi. Bunun için de karayolu, demiryolu ve limanlara ihtiyaç olduğunu vurguladı. Şahin ayrıca Antalya'nın kendini katlayacak bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise Türkiye'nin 100 Milyar Dolar ticaret gelirinin 54 Milyar Dolarının turizmden geldiğine dikkat çekerek, 57 milyon turistin 6 milyonunun yerli olduğunu ve bu turistlerin üçte birinin Antalya'ya geldiğini ifade etti. Bolat ayrıca Antalya Havalimanı'nın geçen yıl 30 milyon yolcuyu ağırladığını belirterek, Antalya'nın Türkiye ölçeğinde büyüdüğünü ve geliştiğini söyledi.

STK toplantısının ardından Ticaret Bakanı Bolat ve Vali Şahin, Antalya'da bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı'na katıldı ve Savunma ve Havacılık sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

#Antalya #TicaretBakanı #ÖmerBolat #SavunmaveHavacılıkSanayi #Turizm #STKlar