-

Gözden kaçırmayın

Manavgat'ta turizm sektörüne yönelik çocuk ihmal ve aile eğitimi eğitimi düzenlendiManavgat'ta turizm sektörüne yönelik çocuk ihmal ve aile eğitimi eğitimi düzenlendi

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde gerçekleştirilen Zekât Bilgilendirme Toplantısı, zekât konusunda farkındalığın artırılması ve zekâtın önemini anlama konularını ele aldı. İl Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen toplantı, bir cami imamının Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü, zekât ibadetinin önemine vurgu yaparak geçmiş yıllara ait zekât istatistiklerini paylaştı. Antalya'nın zekât miktarı açısından Türkiye genelinde üçüncü sırada yer aldığını belirten İl Müftüsü, bu başarıdan dolayı görevlilere teşekkür etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen programda bir daire başkanı, yaptığı konuşmada, başkanlık ve vakfın geniş bir yelpazede faaliyet gösterdiğini ve yaklaşık 50 yıldır devam eden bu faaliyetler sayesinde ihtiyaç sahiplerine yardım edilme gayreti gösterildiğini ifade etti. Ayrıca, zekâtın sadece Ramazan ayında değil, yıl boyunca düzenli bir şekilde verilmesinin önemi üzerinde duruldu.

Toplantıya, il ve ilçe müftülüklerinden yetkililer ve din görevlileri katıldı. Katılımcılara, zekâtın toplumsal dayanışma ve yardımlaşma açısından taşıdığı değer anlatıldı ve yurt içi ve yurt dışındaki ihtiyaç sahiplerine zekâtın ulaştırılması çalışmaları paylaşıldı.

#Zekât #Bilgilendirme #Antalya #Muratpaşa #İlMüftülüğü #Kur'anıKerim #Din #Zekâtİbadeti #Dayanışma #Yardımlaşma #İhtiyaçSahipleri