-

Gözden kaçırmayın

Antalya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Antalya Kaymakamı ile BuluştuAntalya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Antalya Kaymakamı ile Buluştu

Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'nın Fethi'nin 817. Yıl Dönümü kutlamaları kapsamında Fetih Konferansı'na katıldı. Konferans öncesi, Prof. Dr. Mehmet Çelik tarafından verilen "Antalya'nın Fethi: Aral'dan Akdeniz'e" konulu konferansın açılışı yapıldı.

Antalya'nın Fethi'nin 817. Yıl Dönümü kutlamaları devam ediyor. Sempozyumun ardından, Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştirilen konferansta "Antalya'nın Fethi: Aral'dan Akdeniz'e" başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Konferans, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi ve Vali Hulusi Şahin, beraberinde eşi Ebru Şahin ile birlikte katıldı. Ayrıca Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Durmuş Ali Arslan, Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, akademisyenler ve vatandaşlar da konferansa katıldı.

Konferans öncesinde, Antalya Olgunlaşma Enstitüsü tarafından "Selçukludan Bugüne Emanet Sergisi" düzenlendi. Sergi, AKM Fuaye Alanı'nda gerçekleştirildi ve Selçuklu Kitabeleri, Selçuklu Sultan Yüzükleri Özel Serisi, Selçukludan Günümüze Aynalar, Suret-i Müsenna Özel Seri, saray çinileri, takı ve giysi koleksiyonu bölümlerinden oluştu. Sergi büyük ilgi gördü.

Vali Hulusi Şahin, konuşmasında Türklerin Anadolu'ya gelme amacının yurt edinmek olduğunu ve bin yıllık bir süreçten bahsetti. Şahin, Anadolu'nun son sığınağı olduğunu ve güçlü olmanın önemine vurgu yaptı. "Güçlüyüz, güçlü olmaya devam edeceğiz. Ordumuzla, milletimizle, ekonomimizle güçlü olmak zorundayız ki sulh içinde yaşayabilelim." dedi.

Konferansın ardından Vali Hulusi Şahin, Prof. Dr. Mehmet Çelik'e İzzettin Keykavus Fetihnamesi'nin yer aldığı bir tabloyu takdim etti. #AntalyaFethi #AntalyaFethinin817Yılı #FetihKonferansı #SelçukludanBugüneEmanetSergisi