-

Gözden kaçırmayın

CHP Antalya İl Yöneticisi Mustafa Altıner'in yeğeni hayatını kaybetti, cenaze yarın defnedilecek.CHP Antalya İl Yöneticisi Mustafa Altıner'in yeğeni hayatını kaybetti, cenaze yarın defnedilecek.

Antalya'nın tarihi ve doğal güzellikleri arasında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya ilk adımını attığı 6 Mart 1929 tarihinden tam 94 yıl sonra, bu önemli ziyaretin anısına bir tören düzenlendi.

Antalya'nın en güzel noktalarından biri olarak kabul edilen ve Atatürk'ün bir zamanlar "Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir" sözlerini dile getirdiği Erenkuş mevkiinde, Atatürk'ün kent ziyaretini ölümsüzleştiren bir anıtın açılışı yapıldı.

Söz konusu anıt, Atatürk'ün Antalya sevgisini ve bu topraklara olan bağlılığını temsil ediyor. Açılış töreni, Atatürk'ü anma etkinlikleri çerçevesinde, onun idealleri ve mirasına duyulan derin saygının bir göstergesi olarak yerel yönetim tarafından organize edildi. Tören katılımcıları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi, özlem ve minnetle andılar. Yeni açılan anıt, hem yerel halkın hem de kenti ziyaret eden turistlerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ile olan tarihi bağını hatırlamasına ve bu özel bağın gelecek nesillere aktarılmasına yardımcı olacak.

#Antalya #Atatürk #anıt #tören #tarihi #gezi #Turizm #miras #sevgi