-

Gözden kaçırmayın

Manavgat'ta turizm sektörüne yönelik çocuk ihmal ve aile eğitimi eğitimi düzenlendiManavgat'ta turizm sektörüne yönelik çocuk ihmal ve aile eğitimi eğitimi düzenlendi

Antalya'da, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinliklerde sevinç ve umut vurgusu öne çıktı. Fidan dikimi ve Nevruz şenlikleri, doğa dostları ve yerel halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Tören, fidan dikiminin yanı sıra baharın müjdeleyicisi Nevruz'un kutlandığı bir ortamda yapıldı. Katılımcılara hitaben konuşan Orman Bölge Müdürü, 21 Mart'ın önemine değinerek etkinliğin tüm katılımcılar için hayırlı olmasını dile getirdi ve teşekkürlerini sundu.

Yerel yönetim temsilcileri de etkinlikte söz alarak, günümüzde artan çevre duyarlılığının önemine ve ağaçlandırma faaliyetlerinin orman varlığı üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Antalya ve genel olarak Türkiye'nin orman alanları açısından büyüme kaydettiğine işaret edildi.

Etkinlikte, "Yeni Gün" anlamına gelen Nevruz'un başlangıcını simgeleyen adetler uygulandı. Hatıra Ormanı'na fidanlar dikildi ve geleneksel Nevruz kutlamalarıyla bölge halkı ve katılımcılar baharın gelişini kutladı. Ayrıca, Türklerin tarihine ışık tutan Ergenekon efsanesi canlandırmalarıyla anlatıldı ve ateş üzerinden atlamak gibi etkinliklerle kutlamalar son buldu.

Orman varlığının korunması ve artırılması adına düzenlenen bu anlamlı organizasyon, fidan dikiminin neşesini Nevruz'un coşkusu ile birleştirerek katılımcılara unutulmaz bir deneyim sundu. Bu etkinlik, doğa ile uyum içinde bir gelecek vizyonunun önemini vurgularken, kültürümüzün köklü geleneklerini de yaşattı.

#Antalya #OrmanHaftası #DünyaOrmancılıkGünü #FidanDikimi #Nevruz #DoğaDostları #ÇevreDuyarlılığı #Ağaçlandırma #ErgenekonEfsanesi