-

Gözden kaçırmayın

Antalya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Antalya Kaymakamı ile BuluştuAntalya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri Antalya Kaymakamı ile Buluştu

Vali Hulusi Şahin, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında düzenlenen serginin açılışına katıldı. Açılışta konuşan Vali Şahin, "Otizmli evlatlarımızı topluma kazandırmak görevimizdir" dedi.

Bizim Otizm Vakfı tarafından düzenlenen Otizm Farkındalık Sergisi açılışına Vali Hulusi Şahin'in yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Candemir Zoroğlu, Antalya Müzesi Müdürü Mustafa Demirel, Bizim Otizm Vakfı Başkanı Perihan Bal, vakıf üyeleri ile otizmli çocuklar ve aileleri katıldı.

Sergi açılışında bir konuşma yapan Vali Hulusi Şahin, "Toplum olarak ilgiye ihtiyaç duyan bireylere özel ilgi göstermeliyiz. Otizmli bireyleri topluma kazandırmak ve otizmi bir eksiklik olarak görmemek için kurumlarımız ve bireyler olarak çalışmalıyız" dedi.

Sergideki motifler, otizmin bir belirtisi olan tekrarlama davranışı sonucunda çocukların ipliklere düğüm atmasıyla oluştu ve katılımcıları etkiledi. Otizmli çocuklar, yazdıkları şiirleri ve şarkıları içtenlikle okuyarak katılımcılara tebessüm dolu anlar yaşattı.

Sergiyi gezen Vali Şahin, otizmli çocuklar ve aileleriyle fotoğraf çektirdikten sonra sergi anı defterine günün önemine dair bir yazı yazarak imza attı.

#ValiHulusiŞahin #OtizmFarkındalıkGünü #toplumailgi #otizmlikazandırma #sergi #otizm #BizimOtizmVakfı