-

Gözden kaçırmayın

Turizm Sektörü Havayolu Şirketleri ile Güçleniyor: Şehirlerarası ve Uluslararası Doğrudan Uçuşlar Yeniden PlanlanıyorTurizm Sektörü Havayolu Şirketleri ile Güçleniyor: Şehirlerarası ve Uluslararası Doğrudan Uçuşlar Yeniden Planlanıyor

Antalya'nın ekonomik ve ticari gelişimine katkıda bulunmak için atılan adımlar arasında yerel Tarım ve Kırsal Kalkınma desteğinin genişlediği duyuruldu. Yapılan açıklamada, Avrupa Birliği (AB) tarafından sağlanan IPARD (Katılım Öncesi Yardım Aracı) programının kapsamının genişletildiği ve Antalya'da bulunan yatırımcıların da bu fondan yararlanabileceği belirtildi.

Kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla oluşturulan programın daha önce sınırlı sayıda ilde uygulandığı ancak yeni uygulama ile bu sayının artırıldığı ve Antalya'nın da programa dahil edildiği ifade edildi. Yönetici, bu gelişmenin ekonomiye ve bölgenin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi.

Yeni açılan destek ofisinin amacının, yerel işletmelerin ve yatırımcıların çeşitli hibe ve kredilerden en etkin şekilde faydalanabilmesini sağlamak olduğu belirtildi. Ayrıca, AB'nin kırsal alanlardaki yenilik ve gelişimi desteklemek amacıyla sunduğu IPARD III Programı'nın detayları ve başvuru süreci hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendiği ifade edildi.

IPARD III Programı'nın 2024 yılının ilk çağrı döneminin 21 Mart'ta açıklandığı ve başvuruların 5 Mayıs'ta sona ereceği duyuruldu. Girişimcilerin ve yatırımcıların farkındalığını ve hazırlıklarını artırmak için düzenlenen toplantının, somut ve olumlu sonuçlar doğurması bekleniyor.

#Antalya #kırsalkalkınma #IPARD #ekonomi #yatırım #destek