-

Gözden kaçırmayın

Antalya'da 34 Kilogram Skunk Maddesi İle İlgili Operasyon: Bir Şahıs Tutuklandı!Antalya'da 34 Kilogram Skunk Maddesi İle İlgili Operasyon: Bir Şahıs Tutuklandı!

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, kamu güvenliğini korumak, toplumun güvenlik hizmetlerine katılımını sağlamak ve suçlara karşı farkındalığı artırmak amacıyla bilgilendirme çalışmaları yürütmektedir. Manavgat ve Alanya ilçelerinde bulunan Toplum Destekli Polislik Büro Amirlikleri tarafından noterler, esnaflar ve vatandaşlara yönelik "İletişim Yoluyla Dolandırıcılık ve Hırsızlık" konulu bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Bu çalışmalar kapsamında hırsızlık olaylarına karşı mağduriyet yaşanmaması, şüphelilerin tespit edilmesi ve suç işlemede caydırıcılık açısından güvenlik kamerası takılmasının önemi vurgulanmaktadır. Ayrıca internet üzerinde tatil planlaması, online alışveriş, araç kiralama ve oto yedek parça gibi durumlarda güvenilir ve orijinal internet sitelerine dikkat edilmesi gerektiği anlatılmaktadır. Gelen mesajlar üzerinden yapılan dolandırıcılık girişimlerine karşı da dikkatli olunması gerektiği belirtilmektedir. Cep telefonu ve sosyal medya üzerinden "hediye" veya "ödül" kazandığınızı iddia ederek para/hediye talep eden veya borç tahsilatı yapıldığını belirten yanlış bilgilerle sizi kandırmaya çalışan kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir. Ayrıca telefon üzerinden kimlik ve şifre bilgilerini isteyen sahte müşteri hizmetleri numaralarına ve terör örgütleri adına hesap numarası, para ve altın talep eden şahıslara itibar edilmemesi gerekmektedir.

Bu bilgilendirme çalışmalarıyla ilgili broşürler hazırlanarak vatandaşlara dağıtılmaktadır. Amacı suçların önlenmesi ve toplumun güvenliğini sağlamaktır.

#ToplumDestekliPolislik #GüvenlikHizmetleri #Dolandırıcılık #Hırsızlık #GüvenlikKamerası #İnternetGüvenliği #CepTelefonuDolandırıcılığı #SosyalMedyaDolandırıcılığı #SahteMüşteriHizmetleri #KamuGüvenliği #AntalyaEmniyetMüdürlüğü